Høstens kull fra Trainee Sør med utplassering i Agder Energi er fra venstre Pia Amalie Sundt, Øystein Dyvik Eide, Mona Igland, Jørgen Sivertsen Åsrud, Fredrik Sandved og Line Marie Ekse.

Topper høsten med seks traineer

Høstens kull fra Trainee Sør har gjennomført sine første måneder i Agder Energi. Hva har de jobbet med? Hvordan har overgangen til arbeidslivet vært og hvordan har arbeidsgiveren deres taklet "livet med ny trainee"?
Mandag, 12 november, 2018 - 09:16

Kilde: Agder Energi

Denne høsten er det Pia Amalie Sundt , Øystein Dyvik Eide, Mona Igland, Jørgen Sivertsen Åsrud, Fredrik Sandved og Line Marie Ekse som utgjør traineegruppa i konsernet, og de er alle supermotiverte, veldig flinke og under 30 år gamle. De jobber i forskjellige selskap i konsernet. Vi er nysgjerrige på hvem de er og har blant annet spurt dem om hvordan de synes overgangen fra studentliv til arbeidsliv har vært. Vi har også forsøkt å lure ut av dem hvilke tabber de har rukket å gjøre.

Jørgen og Mona er begge inne i sin andre traineeperiode i Agder Energi, og det må i allefall bety at de trives i konsernet!

- De første månedene var veldig innholdsrike. Jeg var med på mange spennende møter hvor jeg fikk lære om dagens utfordringer i bransjen og jeg fikk være med på befaring til ulike transformatorstasjoner slik at jeg i større grad kunne forstå koblingen mellom teori og praksis, forteller Jørgen, som jobber med prosesskontroll og analyse i Agder Energi Nett.

- Min første måned i ny avdeling har vært svært lærerik og gøy og jeg har blitt bedre kjent med seksjon forretningsstøtte og utvikling i Kraftforvaltning. Jeg synes arbeidet har vært utfordrende og for meg er det samtidig veldig motiverende, forteller Mona.

Øystein var strategisk smart og viste tidlig interesse for Agder Energi. Sist sommer sikret han seg sommerjobb i nettselskapet etter å ha skrevet masteroppgave om forbrukerfleksibilitet med Per-Oddvar Osland som veileder.

- Jeg stortrives! Jeg har fått varierte oppgaver og får mye ansvar og tillit. Jeg ba om å bli kastet ut på dypt vann (for det er der en lærer å svømme) og det har jeg blitt. Det er en veldig god følelse å få den tilliten og ansvaret jeg har fått, forteller Øystein, som fremdeles har hodet over vannet.

Line startet også med sommerjobb, og fikk dermed en aldri så liten tyvstart på sitt trianeeopphold. Vi er nysgjerrige på hvordan Line ble tatt mot av sin arbeidsgiver.

- I selskapet jeg jobber i, NODES, jobbet det allerede en trainee. Så jeg opplevde at de visste godt hvordan de skulle takle “livet med ny trainee”. De har tatt meg godt imot og jeg får ta del i mye spennende, forteller Line.

Fredrik er traineen som startet midt i en periode, og som derfor får gleden av å følge 2 kull traineer i Agder Energi.

- Jeg jobber med forretnings- og teknologiutvikling i Kraftforvaltning og deltar i spennende prosjekter innenfor IT og strategiutvikling. Blant annet prosjekter som undersøker og tar i bruk stordata, automatisering og bruk av maskinlæring, forteller han.

Pia, som kom rett fra deltidsjobb som ovnspasser på aluminiumsverket Alcoa til Samfunnskontakt i Agder Energi, blir veldig overrasket da hun får spørsmål om hvordan den første måneden har vært.

- Har det gått en måned allerede? Den har passert i rekordfart. Det er mye spennende som rører seg i organisasjonen og jeg har blitt tatt imot med åpne armer fra dag én. Jeg har lært mye nytt, både om ting jeg skal jobbe med og kule ting andre jobber med. Jeg stortrives! Læringskurven er bratt og oppgavene varierte, noe jeg synes er veldig gøy, sier Pia fornøyd. 

70 traineer i Agder Energi

Trainee Sør ble etablert i 2004 gjennom et tett samarbeid mellom Agder Energi, Sørlandets Kompetansefond, Kristiansand kommune og Universitetet i Agder. Formålet er å styrke Sørlandets konkurranseevne nasjonalt og internasjonalt. 

Gjennom samarbeidet med Trainee Sør får Agder Energi tilgang til unge, velutdannede mennesker, med engasjement og nye tanker. De ser problemstillinger med unge friske øyne. 

I dag omfatter traineeprogrammet 33 ledende virksomheter på Sørlandet. Hensikten med programmet er å rekruttere de mest ambisiøse og kompetente hodene til Sørlandet, og etablere en unik start på yrkeskarrieren. Dette gjøres ved å gi unge, nyutdannede mennesker en unik start på arbeidslivet. I løpet av 18 måneder er deltakerne i programmet utplassert i tre perioder utplassert i tre perioder i både offentlige og private næringer på Sørlandet.

På forsiden nå

Statkraft oppnådde et underliggende driftsresultat på 4 884 millioner kroner i fjerde kvartal. Dette var en økning på 1 536 millioner kroner fra tilsvarende periode i fjor. Økningen var hovedsakelig drevet av høyere nordiske kraftpriser. Resultat etter skatt ble 1 572 millioner kroner for fjerde kvartal og 13,4 milliarder kroner for året 2018.
Torsdag, 14 februar, 2019 - 09:39
NEK inviterer norske elektrotekniske talenter til å delta i IEC Young Professional 2019. Norges to kandidater vil sammen med NEK reise til Shanghai, Kina i oktober for å delta i en workshop, med et innholdsrikt program og et internasjonalt miljø.
Torsdag, 14 februar, 2019 - 10:10
Eidsiva Energi AS investerte for mer enn 1,5 milliarder kroner i 2018 knyttet til infrastruktur og fornybar energi.
Fredag, 15 februar, 2019 - 08:49
BKK oppnådde et konsernresultat i 2018 på 1.705 millioner kroner. Det er 826 millioner kroner høyere enn året før.
Onsdag, 13 februar, 2019 - 09:13
14. februar 2019 har vi vedtatt inntektsrammer for 2018. Samlet inntektsramme for alle nettselskaper, eksklusive Statnett SF, er på 18 milliarder kroner.
Fredag, 15 februar, 2019 - 08:58
Liina Veerme (37) blir ny konsernsjef i Salten Kraftsamband (SKS).
Fredag, 15 februar, 2019 - 09:05
Halden kommune og Smart City Halden lanserte nylig et nyskapende mobilitetsprosjekt som skal redusere kommunens CO2-utslipp og utjevne sosiale forskjeller. Totalt er 20 elbiler stilt til kommuneansatte og innbyggernes disposisjon.
Fredag, 15 februar, 2019 - 09:14
På oppdrag fra NVE har Thema Consulting Group i samarbeid med designbyrået By North kartlagt kostnadene knyttet til kommende krav om at nettselskap og kraftleverandører ikke kan dele samme merkevare.
Mandag, 11 februar, 2019 - 09:44
Fredagskommentar:
De økonomiske resultatrapportene fra landets energiselskaper i 2018 har begynt å komme. Først ute var BKK med Statkraft hakk i hel. Det svimler for øynene av milliardgevinster.
Fredag, 15 februar, 2019 - 09:24
Med 29 millioner kroner i Enova-støtte kan Brakar skaffe 15 nye hurtigladestasjoner for bussene i Drammen og Nedre Eiker.
Tirsdag, 12 februar, 2019 - 09:16
Vindkraftproduksjonen var 3,9 TWh i 2018. Det er hele 36 prosent eller 1 TWh mer sammenlignet med 2017 og det høyeste nivået som er registrert.
Mandag, 11 februar, 2019 - 09:38
I to år har IDT jobbet i det stille med innovasjon for London-selskapet Univolt. Oppdrag: å utvikle et unikt strømuttak for det britiske markedet.
Tirsdag, 12 februar, 2019 - 09:22
Ansvaret for driften av Norges største vindpark overføres nå til Statkraft på Fosen. De 71 vindturbinene i Roan vindpark, er nå testet av leverandøren Vestas og godkjent av Fosen Vind.
Onsdag, 13 februar, 2019 - 09:09
Styret i Multiconsult ASA har utnevnt Grethe Bergly som ny konsernsjef for selskapet fra 1. mars 2019. Fungerende konsernsjef Lars Opsahl vil gå tilbake til stillingen som konserndirektør Regioner Norge fra samme dato.
Torsdag, 14 februar, 2019 - 10:23
Brann- og redningsvesenet hadde 3 547 brannutrykninger til boliger i Norge i 2018. Hele 45 prosent av utrykningene skyldes komfyren.
Onsdag, 13 februar, 2019 - 09:31
Kraftselskapene vil ta i bruk maskinlæring og kunstig intelligens for å bedre utnyttelsen av vannkraftanlegg.

Mandag, 11 februar, 2019 - 09:50
Å kunne "spå" været høres nesten utrolig ut, noe det kanskje også er.
Torsdag, 14 februar, 2019 - 10:28
– Vi kan ikke tillate bygging av en hel vindpark midt i hubroens leveområder. Hubroen er sterkt truet, og vi kan ikke ødelegge leveområdene deres, sier Silje Ask Lundberg, leder i Naturvernforbundet.
Tirsdag, 12 februar, 2019 - 09:11