Høstens kull fra Trainee Sør med utplassering i Agder Energi er fra venstre Pia Amalie Sundt, Øystein Dyvik Eide, Mona Igland, Jørgen Sivertsen Åsrud, Fredrik Sandved og Line Marie Ekse.

Topper høsten med seks traineer

Høstens kull fra Trainee Sør har gjennomført sine første måneder i Agder Energi. Hva har de jobbet med? Hvordan har overgangen til arbeidslivet vært og hvordan har arbeidsgiveren deres taklet "livet med ny trainee"?
Mandag, 12 november, 2018 - 09:16

Kilde: Agder Energi

Denne høsten er det Pia Amalie Sundt , Øystein Dyvik Eide, Mona Igland, Jørgen Sivertsen Åsrud, Fredrik Sandved og Line Marie Ekse som utgjør traineegruppa i konsernet, og de er alle supermotiverte, veldig flinke og under 30 år gamle. De jobber i forskjellige selskap i konsernet. Vi er nysgjerrige på hvem de er og har blant annet spurt dem om hvordan de synes overgangen fra studentliv til arbeidsliv har vært. Vi har også forsøkt å lure ut av dem hvilke tabber de har rukket å gjøre.

Jørgen og Mona er begge inne i sin andre traineeperiode i Agder Energi, og det må i allefall bety at de trives i konsernet!

- De første månedene var veldig innholdsrike. Jeg var med på mange spennende møter hvor jeg fikk lære om dagens utfordringer i bransjen og jeg fikk være med på befaring til ulike transformatorstasjoner slik at jeg i større grad kunne forstå koblingen mellom teori og praksis, forteller Jørgen, som jobber med prosesskontroll og analyse i Agder Energi Nett.

- Min første måned i ny avdeling har vært svært lærerik og gøy og jeg har blitt bedre kjent med seksjon forretningsstøtte og utvikling i Kraftforvaltning. Jeg synes arbeidet har vært utfordrende og for meg er det samtidig veldig motiverende, forteller Mona.

Øystein var strategisk smart og viste tidlig interesse for Agder Energi. Sist sommer sikret han seg sommerjobb i nettselskapet etter å ha skrevet masteroppgave om forbrukerfleksibilitet med Per-Oddvar Osland som veileder.

- Jeg stortrives! Jeg har fått varierte oppgaver og får mye ansvar og tillit. Jeg ba om å bli kastet ut på dypt vann (for det er der en lærer å svømme) og det har jeg blitt. Det er en veldig god følelse å få den tilliten og ansvaret jeg har fått, forteller Øystein, som fremdeles har hodet over vannet.

Line startet også med sommerjobb, og fikk dermed en aldri så liten tyvstart på sitt trianeeopphold. Vi er nysgjerrige på hvordan Line ble tatt mot av sin arbeidsgiver.

- I selskapet jeg jobber i, NODES, jobbet det allerede en trainee. Så jeg opplevde at de visste godt hvordan de skulle takle “livet med ny trainee”. De har tatt meg godt imot og jeg får ta del i mye spennende, forteller Line.

Fredrik er traineen som startet midt i en periode, og som derfor får gleden av å følge 2 kull traineer i Agder Energi.

- Jeg jobber med forretnings- og teknologiutvikling i Kraftforvaltning og deltar i spennende prosjekter innenfor IT og strategiutvikling. Blant annet prosjekter som undersøker og tar i bruk stordata, automatisering og bruk av maskinlæring, forteller han.

Pia, som kom rett fra deltidsjobb som ovnspasser på aluminiumsverket Alcoa til Samfunnskontakt i Agder Energi, blir veldig overrasket da hun får spørsmål om hvordan den første måneden har vært.

- Har det gått en måned allerede? Den har passert i rekordfart. Det er mye spennende som rører seg i organisasjonen og jeg har blitt tatt imot med åpne armer fra dag én. Jeg har lært mye nytt, både om ting jeg skal jobbe med og kule ting andre jobber med. Jeg stortrives! Læringskurven er bratt og oppgavene varierte, noe jeg synes er veldig gøy, sier Pia fornøyd. 

70 traineer i Agder Energi

Trainee Sør ble etablert i 2004 gjennom et tett samarbeid mellom Agder Energi, Sørlandets Kompetansefond, Kristiansand kommune og Universitetet i Agder. Formålet er å styrke Sørlandets konkurranseevne nasjonalt og internasjonalt. 

Gjennom samarbeidet med Trainee Sør får Agder Energi tilgang til unge, velutdannede mennesker, med engasjement og nye tanker. De ser problemstillinger med unge friske øyne. 

I dag omfatter traineeprogrammet 33 ledende virksomheter på Sørlandet. Hensikten med programmet er å rekruttere de mest ambisiøse og kompetente hodene til Sørlandet, og etablere en unik start på yrkeskarrieren. Dette gjøres ved å gi unge, nyutdannede mennesker en unik start på arbeidslivet. I løpet av 18 måneder er deltakerne i programmet utplassert i tre perioder utplassert i tre perioder i både offentlige og private næringer på Sørlandet.

På forsiden nå

Trønder Energi har inngått langsiktige kraftavtale med Elkem. Skal levere 525 GWh i året til Elkem Thamshavn i Orkanger i perioden 2020 – 2026.
Tirsdag, 18 desember, 2018 - 09:05
Lofotkraft planlegger å investere 290 MNOK i 2019. Det vedtok konsernstyret på fredag.
Mandag, 17 desember, 2018 - 09:23
Torsdag sist uke ble Bane NORs største omformerstasjon offisielt åpnet. Anlegget gir bedre og sikrere strømtilførsel på Vestfoldbanen og har totalt kostet 300 millioner kroner.
Tirsdag, 18 desember, 2018 - 09:12
Equinor er tildelt én av de tre lisensene som inngikk i amerikanske myndigheters salg av vindlisenser utenfor kysten av delstaten Massachusetts USA .
Mandag, 17 desember, 2018 - 09:33
I 2017 kjøpte nettselskapa varer og tenester til eigen nettverksemd frå andre selskap med eigarsamband til nettselskapet, for totalt 2,9 mrd kr. NVE fører tilsyn med at slike kjøp er basert på konkurranse.
Tirsdag, 11 desember, 2018 - 09:48
Suldal Kommune og Haugaland Kraft inngår samarbeid rundt velferdsteknologi.
Tirsdag, 18 desember, 2018 - 09:18
Desember er en måned med høye strømkostnader for vanlige husholdninger. Litt avhengig av hvor man bor i landet utgjør strømforbruket i desember 12 prosent av årsforbruket.
Mandag, 17 desember, 2018 - 09:41
Styret i Energi Norge har konstituert Knut Kroepelien som administrerende direktør fra 1. januar. Kroepelien er i dag direktør for marked og kunder i Energi Norge.
Fredag, 14 desember, 2018 - 08:36
Fredagskommentar:
I flere år har energiselskapene kunnet glede seg over stadig mer tilfredse kunder. Nå er tendensen snudd. Kundetilfredsheten er igjen på nedadgående kurve.
Fredag, 14 desember, 2018 - 08:53
Tussa Kraft AS (Tussa) har inngått avtale om å selje delar av aksjeposten sin i Istad AS til Kommunal Landspensjonskasse (KLP). Etter salet vil Tussa eige 36 prosent av aksjane i Istad AS og KLP eige 13 prosent av aksjane i Istad AS.
Onsdag, 12 desember, 2018 - 08:58
Mye nedbør, milde temperaturer og godt med vind har preget det kortsiktige kraftmarkedet sist uke.
Torsdag, 13 desember, 2018 - 10:34
Statkraft i Tyskland har inngått en avtale med Daimler-konsernet om leveranse av fornybar kraft til fabrikkene som skal produsere Mercedes-Benz EQC og batteriene til bilen. Kraftleveransene er basert på 100 prosent fornybar energi fra seks tyske vindparker.
Torsdag, 13 desember, 2018 - 10:19
Med 24 ladepunkter er dette den desidert største ladestasjonen Infratek har bygget for kunden Grønn Kontakt.
Onsdag, 12 desember, 2018 - 09:09
Tysvær Kommune og Haugaland Kraft inngår forsknings- og utviklingssamarbeid rundt teknologi for smarte samfunn.
Fredag, 14 desember, 2018 - 08:48
I julehøytiden er millioner av elektriske og levende julelys tent, og det øker brannfaren i norske hjem. Hafslund Nett har noen råd du bør følge.
Fredag, 14 desember, 2018 - 12:51
OBOS Energi AS og Fortum Oslo Varme AS går sammen om et nytt selskap som skal levere miljøvennlige, bærekraftige og fleksible lokale energiløsninger for varme og kjøling til OBOS-prosjekter i Oslo-regionen.
Fredag, 14 desember, 2018 - 08:28
Aldri før har Lyse hatt et så høyt antall pågående prosjekter på en gang. Listen teller nå rundt 950 små og store prosjekter, der strømforsyning til nytt sykehus er ett av dem.
Torsdag, 13 desember, 2018 - 10:28
Fredag morgen mellom kl 0800 og 0900 ble det satt ny produksjonsrekord for strøm i Norge. Den nye rekorden er på 27 513 megawattimer (MWh).
Fredag, 14 desember, 2018 - 15:11