Energisektoren kommer til å gjøre mye av seg under årets Eliade-arrangement, mener prosjektdirektør Svein Hjelmås.

80 prosent nye utstillere fra energi

Antall utstillere på årets Eliade har passert 300. Nye kommer stadig til. Prosjektledelsen regner med at 320 er innen rekkevidde før dørene til arrangementet åpnes i anlegget til Norges Varemesse på Lillestrøm tirsdag 31.mai.
Torsdag, 28 april, 2016 - 08:15

Det er hektiske dager for oss som håndterer store og små utfordringer knyttet til dette arrangementet, forteller prosjektdirektør Svein Hjelmås, - men innsatsen er preget av glede og engasjement. Vi arbeider med en Eliade med mye nytt og spennende.

Av de 306 utstillerne som hittil har meldt seg på er 50 prosent nye sammenlignet med 2014-utgaven av arrangementet. Om dette isoleres til utstillerne i E-hallen (energi) er andelen av nye på hele 80 prosent.

Vi har spesielt gode vibrasjoner i forhold til den friske satsingen på energi, fortsetter Hjelmås. – Vi ligger an til å snu en negativ trend som har preget dette arrangementet gjennom en god del år. Vi opplever at aktører i energisegmentet helhjertet slutter rekkene bak årets Eliade.

Denne gang er det fritt fram for mange å komme til elektronæringens massemønstring på Lillestrøm. I uken før åpningen blir det regelmessig reklamert for arrangementet på P4. Torsdag 19. mai blir et 50-siders Eliade-bilag distribuert med Dagens Næringsliv.

På forsiden nå

Husholdningenes strømpris ned 51 prosent i 1. kvartal.
NVE har avslått søknaden om utsatt frist for idriftsettelse på Dalbygda vindkraftverk i Tysvær kommune i Rogaland fordi de ikke trodde vindparken ville stå ferdig i tide.
Ikke rammet av krona-pandemien.
Mens Statnett vil halvere investeringene, dobler Energinet og Svenska kraftnät sine.
Men mer vindkraft kan sikre at regionen fortsatt blir attraktiv for den kraftkrevende industrien.
Men mindre fjernvarme kom fra elektrokjeler.
KLP går inn med 49 prosent i Songkjølen og Engerfjellet i Nord-Odal.
Ren Røros, TrønderEnergi, Equinor og Powel går sammen og lager en storskala testarena for ny energi- og klimateknologi og innovative energisystemer på Røros.
Regjeringen vil oppheve Stortingets vedtak.
Det er fullt mulig å drive et større nettselskap fra de ansattes hjemmekontorer. I Glitre Energi Nett er det bare driftssentralen der folk har møtt på jobben.
Til saksbehandling og tilsyn.
IFE har meldt saken til Økokrim.
Resultater fra et pågående forskningsprosjekt indikerer at Statnetts fugleavvisere kan fungere etter hensikten og bidra til færre konflikter med fugl for nettutbyggere.
Får ytterligere 300 millioner kroner.
Regjeringen foreslår å bevilge 23,8 millioner kroner til nytt nødaggregat til Trollstasjonen i Antarktis i revidert nasjonalbudsjett.
Regjeringen foreslår 150 millioner kroner til innfasing av lav- og nullutslippsløsninger for ferjer til fylkeskommunene.
Regjeringen foreslår i Revidert nasjonalbudsjett å videreføre støtten til Teknologisenteret for CO2-fangst på Mongstad (TCM). Bevilgningen foreslås økt med 50 millioner kroner.
– Korona-krisen har ikke ført til vesentlige enderinger i arbeidsdagen. Vi prøver å holde oss mest mulig for oss selv og følge smittevernrådene. Det har gått veldig greit så langt.
I regionale distribusjonsnett må DSO få driftsmessig og økonomisk ansvar for flaskehalshåndtering, ifølge ekspertgruppe.
Har ambisjon om å starte minst 20 prosjekter.
Mongstad Industripark er valgt som lokasjon for det som kan bli Norges første produksjonsanlegg for flytende hydrogen til det maritime markedet.