Det vår og det spirer og spretter rundt oss på alle kanter. Alt dette snakket om klimaendringer. Er det egentlig så farlig at temperaturen stiger med et par grader?
Fredagskommentar:

Er det egentlig så farlig?

Med fornybar energi skal verden reddes. Det finnes nesten ikke grenser for kreativitet og fantasi når det gjelder hvor bidragene skal komme fra. Verden flommer over av ideer til beste for klimaet, og vi lar oss oppildne og begeistre.
Fredag, 29 april, 2016 - 11:54

Vannkraft, vindkraft, bioenergi, hydrogen, jordvarme, solenergi, tidevannskraft, bølgekraft og saltkraft. Alt dette, og enda mer til, skal gjøre verden til et levelig sted for fremtidige generasjoner. Men mens isen på polpunktene smelter og havet stiger krangler ekspertene og vi vanlig dødelige om det egentlig er så farlig.

Selv sitter jeg her for meg selv og funderer langs veien mot det grønne skiftet. Jeg har plassert meg på en virtuell melkeramp og trekker inn våren i fulle drag. Med solen i ansiktet og føttene dinglende over grønt gress er jeg såre vel med tingenes tilstand. Egentlig er det vel bare bra at klimaendringene i gjennomsnitt gir oss et par plussgrader mer?

Når jeg om kvelden ligger under dyna og titter i taket kommer andre tanker. Da ser jeg for meg mennesker i Beijing og Tokyo med munnbind for ikke å bli syke av forurensning. Rundt meg puster nære medborgere tungt i disen fra utslippet av dieseldrevne kjøretøyer. I hodet dukker det opp bilder av en indisk befolkning på kanten til å forgå av brennende hete.

Selv med lyset slukket og gardinene trukket for har jeg problemer med å sove. I en tilstand av drøm og tankespinn slumrer jeg omsider inn ved bredden av en elv hvor det bruser i friskt vann, omgitt av grønt som strutter av optimisme og livskraft. Er det egentlig så farlig? God helg!

På forsiden nå

Husholdningenes strømpris ned 51 prosent i 1. kvartal.
NVE har avslått søknaden om utsatt frist for idriftsettelse på Dalbygda vindkraftverk i Tysvær kommune i Rogaland fordi de ikke trodde vindparken ville stå ferdig i tide.
Ikke rammet av krona-pandemien.
Mens Statnett vil halvere investeringene, dobler Energinet og Svenska kraftnät sine.
Men mer vindkraft kan sikre at regionen fortsatt blir attraktiv for den kraftkrevende industrien.
Men mindre fjernvarme kom fra elektrokjeler.
KLP går inn med 49 prosent i Songkjølen og Engerfjellet i Nord-Odal.
Ren Røros, TrønderEnergi, Equinor og Powel går sammen og lager en storskala testarena for ny energi- og klimateknologi og innovative energisystemer på Røros.
Regjeringen vil oppheve Stortingets vedtak.
Det er fullt mulig å drive et større nettselskap fra de ansattes hjemmekontorer. I Glitre Energi Nett er det bare driftssentralen der folk har møtt på jobben.
Til saksbehandling og tilsyn.
IFE har meldt saken til Økokrim.
Resultater fra et pågående forskningsprosjekt indikerer at Statnetts fugleavvisere kan fungere etter hensikten og bidra til færre konflikter med fugl for nettutbyggere.
Får ytterligere 300 millioner kroner.
Regjeringen foreslår å bevilge 23,8 millioner kroner til nytt nødaggregat til Trollstasjonen i Antarktis i revidert nasjonalbudsjett.
Regjeringen foreslår 150 millioner kroner til innfasing av lav- og nullutslippsløsninger for ferjer til fylkeskommunene.
Regjeringen foreslår i Revidert nasjonalbudsjett å videreføre støtten til Teknologisenteret for CO2-fangst på Mongstad (TCM). Bevilgningen foreslås økt med 50 millioner kroner.
– Korona-krisen har ikke ført til vesentlige enderinger i arbeidsdagen. Vi prøver å holde oss mest mulig for oss selv og følge smittevernrådene. Det har gått veldig greit så langt.
I regionale distribusjonsnett må DSO få driftsmessig og økonomisk ansvar for flaskehalshåndtering, ifølge ekspertgruppe.
Har ambisjon om å starte minst 20 prosjekter.
Mongstad Industripark er valgt som lokasjon for det som kan bli Norges første produksjonsanlegg for flytende hydrogen til det maritime markedet.