Høstens kull fra Trainee Sør med utplassering i Agder Energi er fra venstre Pia Amalie Sundt, Øystein Dyvik Eide, Mona Igland, Jørgen Sivertsen Åsrud, Fredrik Sandved og Line Marie Ekse.

Topper høsten med seks traineer

Høstens kull fra Trainee Sør har gjennomført sine første måneder i Agder Energi. Hva har de jobbet med? Hvordan har overgangen til arbeidslivet vært og hvordan har arbeidsgiveren deres taklet "livet med ny trainee"?
Mandag, 12 november, 2018 - 09:16

Kilde: Agder Energi

Denne høsten er det Pia Amalie Sundt , Øystein Dyvik Eide, Mona Igland, Jørgen Sivertsen Åsrud, Fredrik Sandved og Line Marie Ekse som utgjør traineegruppa i konsernet, og de er alle supermotiverte, veldig flinke og under 30 år gamle. De jobber i forskjellige selskap i konsernet. Vi er nysgjerrige på hvem de er og har blant annet spurt dem om hvordan de synes overgangen fra studentliv til arbeidsliv har vært. Vi har også forsøkt å lure ut av dem hvilke tabber de har rukket å gjøre.

Jørgen og Mona er begge inne i sin andre traineeperiode i Agder Energi, og det må i allefall bety at de trives i konsernet!

- De første månedene var veldig innholdsrike. Jeg var med på mange spennende møter hvor jeg fikk lære om dagens utfordringer i bransjen og jeg fikk være med på befaring til ulike transformatorstasjoner slik at jeg i større grad kunne forstå koblingen mellom teori og praksis, forteller Jørgen, som jobber med prosesskontroll og analyse i Agder Energi Nett.

- Min første måned i ny avdeling har vært svært lærerik og gøy og jeg har blitt bedre kjent med seksjon forretningsstøtte og utvikling i Kraftforvaltning. Jeg synes arbeidet har vært utfordrende og for meg er det samtidig veldig motiverende, forteller Mona.

Øystein var strategisk smart og viste tidlig interesse for Agder Energi. Sist sommer sikret han seg sommerjobb i nettselskapet etter å ha skrevet masteroppgave om forbrukerfleksibilitet med Per-Oddvar Osland som veileder.

- Jeg stortrives! Jeg har fått varierte oppgaver og får mye ansvar og tillit. Jeg ba om å bli kastet ut på dypt vann (for det er der en lærer å svømme) og det har jeg blitt. Det er en veldig god følelse å få den tilliten og ansvaret jeg har fått, forteller Øystein, som fremdeles har hodet over vannet.

Line startet også med sommerjobb, og fikk dermed en aldri så liten tyvstart på sitt trianeeopphold. Vi er nysgjerrige på hvordan Line ble tatt mot av sin arbeidsgiver.

- I selskapet jeg jobber i, NODES, jobbet det allerede en trainee. Så jeg opplevde at de visste godt hvordan de skulle takle “livet med ny trainee”. De har tatt meg godt imot og jeg får ta del i mye spennende, forteller Line.

Fredrik er traineen som startet midt i en periode, og som derfor får gleden av å følge 2 kull traineer i Agder Energi.

- Jeg jobber med forretnings- og teknologiutvikling i Kraftforvaltning og deltar i spennende prosjekter innenfor IT og strategiutvikling. Blant annet prosjekter som undersøker og tar i bruk stordata, automatisering og bruk av maskinlæring, forteller han.

Pia, som kom rett fra deltidsjobb som ovnspasser på aluminiumsverket Alcoa til Samfunnskontakt i Agder Energi, blir veldig overrasket da hun får spørsmål om hvordan den første måneden har vært.

- Har det gått en måned allerede? Den har passert i rekordfart. Det er mye spennende som rører seg i organisasjonen og jeg har blitt tatt imot med åpne armer fra dag én. Jeg har lært mye nytt, både om ting jeg skal jobbe med og kule ting andre jobber med. Jeg stortrives! Læringskurven er bratt og oppgavene varierte, noe jeg synes er veldig gøy, sier Pia fornøyd. 

70 traineer i Agder Energi

Trainee Sør ble etablert i 2004 gjennom et tett samarbeid mellom Agder Energi, Sørlandets Kompetansefond, Kristiansand kommune og Universitetet i Agder. Formålet er å styrke Sørlandets konkurranseevne nasjonalt og internasjonalt. 

Gjennom samarbeidet med Trainee Sør får Agder Energi tilgang til unge, velutdannede mennesker, med engasjement og nye tanker. De ser problemstillinger med unge friske øyne. 

I dag omfatter traineeprogrammet 33 ledende virksomheter på Sørlandet. Hensikten med programmet er å rekruttere de mest ambisiøse og kompetente hodene til Sørlandet, og etablere en unik start på yrkeskarrieren. Dette gjøres ved å gi unge, nyutdannede mennesker en unik start på arbeidslivet. I løpet av 18 måneder er deltakerne i programmet utplassert i tre perioder utplassert i tre perioder i både offentlige og private næringer på Sørlandet.

På forsiden nå

Miljøpartiet de Grønne ble enige om å tillate vindkraftutbygging, men ikke i urørt natur. Dessuten vil de innføre hjemfallsrett for vindkraft.
Lørdag, 25 mai, 2019 - 16:05
Først etter at anleggsarbeidene startet opp på Sørmarkfjellet, ble undersøkelsene av fuglelivet i området ferdigstilt og hubro funnet. SV spør om energiministeren vil stanse anleggsarbeidet.
Mandag, 27 mai, 2019 - 10:37
Samarbeid er nøkkelen til å forbedre og håndtere IKT-sikkerhet og hendelser i kraftbransjen, konkluderer ny rapport fra NUPI.
Mandag, 27 mai, 2019 - 15:19
BKK samler all kommersiell satsing på lokale energiløsninger, fjernvarme og solenergi i ett selskap, BKK Varme.
Mandag, 27 mai, 2019 - 13:24
TrønderEnergis anleggskonsesjon for Stokkfjellet vindkraftverk er forlenget i seks år, på grunn av økt levetid på turbinene.
Fredag, 24 mai, 2019 - 11:53
Sammen har Fortum og Nordkraft etablert vindkraftselskapet Fortum Nordkraft Vind.
Mandag, 27 mai, 2019 - 08:35
Byrådet i Oslo har anbefalt å støtte den planlagte sammenslåingen mellom Hafslund E-CO og Eidsiva.
Torsdag, 23 mai, 2019 - 11:24
Ingen personer kom til skade ved et alvorlig sprengningsuhell ved dam Lyngsvatn i Rogaland tirsdag, der Lyse utfører et større rehabiliteringsprosjekt.
Torsdag, 23 mai, 2019 - 13:18
Lokale smarte energisystemer er en bedre klimaløsning enn storstilt norsk krafteksport, mener professor Brian Vad Mathiesen ved universitetet i Aalborg.
Tirsdag, 21 mai, 2019 - 22:16
Hjelpekraftforsyningen Sognekraft bygget for Statnett i Sogndal skulle koste 3,5 millioner kroner, men regningen ble over tre ganger så høy. NVE støtter ikke Statnetts klage, og nå må OED avgjøre saken.
Torsdag, 23 mai, 2019 - 10:18
En fremskyndet fullelektrifisering av Norge kan skape verdier for 210 milliarder kroner fram mot 2040, ifølge en rapport Menon Economics har laget for Energi Norge.
Onsdag, 22 mai, 2019 - 06:57
NVE-sjefen ber kraftselskapene planlegge for dårligere vær i årene som kommer og skaffe seg gode IT-folk.
Onsdag, 22 mai, 2019 - 13:55
Energinet starter forundersøkelser til havvindparken Thor på minst 800 MW utenfor Vest-Jylland.
Fredag, 24 mai, 2019 - 09:34
Foreløpige tall viser at den totale energibruken i norsk industri og bergverk var på over 80 000 GWh i 2018, en økning på 3 prosent målt mot 2017.
Onsdag, 22 mai, 2019 - 10:03
Argumenter for kraftutveksling når ikke gjennom når folk ser på strøm som et fellesgode og ikke som en vare på et marked, ifølge Cicero-direktør Kristin Halvorsen.
Onsdag, 22 mai, 2019 - 15:01
For å sikre den nødvendige omleggingen i kraftbransjen må Olje- og energidepartementet deles i to, mener daglig leder Thor Christian Tuv i solkraftselskapet Fusen.
Tirsdag, 21 mai, 2019 - 13:12
Ved utgangen av første kvartal 2019 er det satt i drift og godkjent anlegg i elsertifikatsystemet med en normalårsproduksjon på 28,2 TWh. Av dette er 19,9 TWh bygget i Sverige og 8,3 TWh i Norge.
Onsdag, 22 mai, 2019 - 14:09
Statnett tar nestenulykken ved Kristiansand transformatorstasjon «på største alvor», og vil rette seg etter DSBs vedtak.
Tirsdag, 21 mai, 2019 - 16:22
To nye sentre får status som Forskningssentere for Miljøvennlig Energi (FME). Dette ble offentliggjort av olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg i dag.
Tirsdag, 21 mai, 2019 - 11:54
Energiminister Kjell-Børge Freiberg og Scatec-grunder Alf Bjørseth er enige om at solkraftpotensialet er størst i utlandet.
Mandag, 20 mai, 2019 - 14:58
Strømprisen var 30 prosent høyere i første kvartal i år enn i samme kvartal i fjor, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB).
Torsdag, 23 mai, 2019 - 09:13
Danske Energinet tester hvor store mengder hydrogen gassnettet kan håndtere, og resultatet er lovende. Det kan gjøre gassnettet til et viktig verktøy for å transportere sol- og vindkraft.
Torsdag, 23 mai, 2019 - 08:57
Ekstremvær i nord kan ta knekken på overskuddet uten at nettselskapet har skylden, advarer elverksjefen i Repvåg kraftlag. Men NVE forsvarer KILE-regelverket.
Fredag, 24 mai, 2019 - 16:25