Fredrik Behrens slutter i Sunnfjord Energi. Foto: Sunnfjord Energi

Fredrik Behrens slutter i Sunnfjord

Fredrik Behrens går etter eget ønske av som administrerende direktør i Sunnfjord Energi og begynner som kommunikasjonsrådgiver i BKK.
Fredag, 6 september, 2019 - 13:17

Det opplyser selskapet i en pressemelding.

Nettsjef Arild Fleten er konstituert i stillingen fram til 31. desember 2019. Fra september blir Sunnfjord Energi fusjonert med BKK. Det medfører også at deler av oppgavene til administerende direktør faller bort.

Behrens vil fortsette  i arbeid til han går av for aldersgrensen på 70 år, om litt under to år.  

– Jeg har hatt elleve flotte år som leder i Sunnfjord Energi og er stolt over det vi har fått til sammen. Vi har en svært kompetent arbeidsstokk, og jeg mener dette er det rette tidspunktet for å gi stafettpinnen videre, sier Behrens i meldingen.  

Han vil tre inn i en rolle som seniorrådgiver i kommunikasjonsstaben i BKK, der han skal jobbe med rammevilkår og prosjekt for konsernledelsen. Han vil være ansatt i Sunnfjord Energi ut året, og arbeidsforholdet blir formelt overført til ny arbeidsgiver som en del av virksomhetsoverdragelsen ved årsskiftet.

Arvid Fleten vil overta de oppgåvene som fremdels vil ligge til stillingen som administrerande direktør i Sunnfjord Energi. Han vil beholda rollen som nettsjef. Behrens vil fortsette som styreleder i Enivest AS. 
 
 

På forsiden nå

For å motivere til å utnytte fleksibiliteten i kraftsystemet.
Etterspørselen etter komposittmaster er fortsatt lav, men et forbud mot kreosotstolper kan øke interessen, også på lavere spenningsnivåer. 
I uke 3 var kraftprisene halvparten så lave som tilsvarende uke i fjor. Tilsiget i kraftmagasinene var 1,7 TWh. Det er 208 prosent av normalen for uka.
Arbeiderpartiet fremmer forslag på Stortinget for å stoppe byggingen av NorthConnect.
Dette er saker Frp har blinket seg ut, ifølge Sylvi Listhaug (Frp).
Norwea er positiv til naturressursskatt, men avventende til spesifikke areal- og miljøavgifter.
Statnett skal bedre kapasiteten i nettet på Nordmøre og i Romsdal.
Styrene i Flesberg Elektrisitetsverk AS og Rollag Elektrisitetsverk AS har blitt enige om å foreslå for sine eiere å slå sammen virksomhetene i de to selskapene.
Og maksimal turbinhøyde.
Sveitsiske B Capital Partner AG kjøper 36 prosent av småkraftselskapet Bekk og Strøm AS (BoS).
Både Miljødirektoratet og Skattedirektoratet støtter Sanderud-utvalgets allerede forkastede forslag om at småkraften bør betale grunnrenteskatt.
- Vi har som ambisjon å være vaktbikkje og pådriver i arbeidet med å utvikle kunnskap og forståelse for betydningen av elsikkerhet.
Det ble en kort gjesteopptreden for Sylvi Listhaug (Frp) som olje- og energiminister. Fra tiltredelsen 18. desember til i dag har det gått litt i overkant av en måned.
NVE avviser Statnetts klage om at Dagmar-stormåret 2011 må være med i beregningen av KILE-norm.
Redusert nettleie for hydrogenproduksjon kan realisere flere småkraftverk.
Sammenligner med den store motstanden mot skip med trekantede seil.
Norges Fiskarlag vil ha en nasjonal ramme for bruk av havarealene for å hindre konflikt mellom havvind og fiske.
Kablene utløser nye energiprosjekter i Norge, understreket statsminister Erna Solberg (H) i NorthConnect-debatt.
Fornybarselskapet Green Investment Group (GIG) har inngått langsiktige avtaler om kraftleveranse fra de planlagte vindparkene i Tysvær og Buheii til industriselskapet Eramet Norway.
NVE, ved reguleringsmyndigheten, åpner for at EPEX Spot og Nasdaq Oslo får konsesjon til å drifte og organisere markedsplass i døgnmarkedet.
Hvis NorthConnect utsettes, kan skottene skaffe seg balansekraft på andre  måter slik at NorthConnect blir overflødig, advarer Statkraft-sjef Christian Rynning-Tønnesen.
Dominique Ferreira (47) er satt inn som ny Vinci-sjef i Norden, med ansvar for Omexom-selskapene i Norge, Sverige og Finland.