Cecilie Bjelland skal lede KS Bedrift Energi. Foto: NTNU

Ny sjef for KS Bedrift Energi

Cecilie Bjelland overtar som ny direktør i KS Bedrift Energi 1. februar.
Onsdag, 4 desember, 2019 - 15:21

Bjelland har de siste årene jobbet som seniorrådgiver i teknologiselskapet Vivento AS og som advokat for det franske energiselskapet Engie. I tillegg har hun blant annet vært kommunalråd (Ap) i Stavanger og statssekretær i Arbeidsdepartementet.

Bjelland er utdannet jurist fra Universitetet i Bergen, og har i tillegg en mastergrad i teknologiledelse fra NTNU. Hun har jobbet som advokat i flere selskaper, men energi har vært en fellesnevner de fleste steder, blant annet i ni år i Statoil, skriver KS Bedrift i en melding på sin nettside.

Bjelland har også i flere år sittet i styret til energiselskapet Lyse.

Administrerende direktør Øivind Brevik i KS Bedrift er veldig fornøyd med ansettelsen av Bjelland, som skal jobbe for rundt 100 små og mellomstore energiselskaper over hele landet.

– I Cecilie Bjelland har vi fått en energidirektør med bred erfaring fra både næringsliv og politikk. Jeg føler meg trygg på at hun kommer til å løfte vårt næringspolitiske arbeid på energiområdet til beste for våre medlemmer, sier Brevik i meldingen.

På forsiden nå

Tina Bru (33) er klar på at Norge trenger mer kraft, men er varsom med å gi signaler om økt vindkraftskatt og konsesjonsbehandlingen av NorthConnect.
Odd Emil Ingebrigtsen er utnevnt til statssekretær i Olje- og energidepartementet og Tony Christian Tiller til politisk rådgiver.
For å motivere til å utnytte fleksibiliteten i kraftsystemet.
I Drangedal kommune i Telemark bygger Skagerak Nett landets første heldigitale transformatorstasjon. Sweco står for prosjekteringen.
Statkraft vurderer å bygge elektrolyse-anlegg, og tror potensialet kan være stort.
Etterspørselen etter komposittmaster er fortsatt lav, men et forbud mot kreosotstolper kan øke interessen, også på lavere spenningsnivåer. 
Energi Norge mener at Tina Bru er et godt valg som landets nye olje- og energiminister, og har tre ønsker til statsråden.
I uke 3 var kraftprisene halvparten så lave som tilsvarende uke i fjor. Tilsiget i kraftmagasinene var 1,7 TWh. Det er 208 prosent av normalen for uka.
Arbeiderpartiet fremmer forslag på Stortinget for å stoppe byggingen av NorthConnect.
Kanonaden, AF Gruppens svenske datterselskap, skal prosjektere og bygge veier, fundament og strømnett for Vindpark Åby-Alebo i Sør-Sverige.
Dette er saker Frp har blinket seg ut, ifølge Sylvi Listhaug (Frp).
Norwea er positiv til naturressursskatt, men avventende til spesifikke areal- og miljøavgifter.
Statnett skal bedre kapasiteten i nettet på Nordmøre og i Romsdal.
Styrene i Flesberg Elektrisitetsverk AS og Rollag Elektrisitetsverk AS har blitt enige om å foreslå for sine eiere å slå sammen virksomhetene i de to selskapene.
Og maksimal turbinhøyde.
Sveitsiske B Capital Partner AG kjøper 36 prosent av småkraftselskapet Bekk og Strøm AS (BoS).
Både Miljødirektoratet og Skattedirektoratet støtter Sanderud-utvalgets allerede forkastede forslag om at småkraften bør betale grunnrenteskatt.
- Vi har som ambisjon å være vaktbikkje og pådriver i arbeidet med å utvikle kunnskap og forståelse for betydningen av elsikkerhet.
Det ble en kort gjesteopptreden for Sylvi Listhaug (Frp) som olje- og energiminister. Fra tiltredelsen 18. desember til i dag har det gått litt i overkant av en måned.
NVE avviser Statnetts klage om at Dagmar-stormåret 2011 må være med i beregningen av KILE-norm.
Redusert nettleie for hydrogenproduksjon kan realisere flere småkraftverk.
Sammenligner med den store motstanden mot skip med trekantede seil.