- Alle som ikke har et nyere elektrisk anlegg bør ikke lade elbilen hjemme, sier tilsynsingeniør Anne Coch Aagesen i DLE. Foto: Skagerak Energi

Vær forsiktig med elbillading hjemme

Når hele familien har hjemmekontor og hjemmeskole og strømforbruket er høyt.
Mandag, 23 mars, 2020 - 15:17

Det elektriske anlegget i mange tusen boliger belastes ekstra nå når familier har både hjemmekontor og hjemmeskole. Følg ekstra godt med på det elektriske hjemmeanlegget ved hjemmelading av elbil, oppfordres det i en melding på hjemmesiden til Skagerak Energi.

- Mange har hjemmekontor for tiden og kanskje må hele familien holde seg hjemme. Dermed er det ganske sannsynlig at man bruker mer strøm, og det elektriske anlegget belastes mer, sier tilsynsingeniør Anne Coch Aagesen i Det lokale eltilsyn (DLE), og legger til:

- Alle som ikke har et nyere elektrisk anlegg bør ikke lade elbilen hjemme. Med et eldre elektrisk anlegg bør man kun lade elbilen i nødstilfeller. I stedet bør man oppsøke en av de mange ladestasjonene rundt omkring, som utenfor kjøpesenter og bensinstasjoner, oppfordrer Aagesen.

På forsiden nå

Husholdningenes strømpris ned 51 prosent i 1. kvartal.
NVE har avslått søknaden om utsatt frist for idriftsettelse på Dalbygda vindkraftverk i Tysvær kommune i Rogaland fordi de ikke trodde vindparken ville stå ferdig i tide.
Ikke rammet av krona-pandemien.
Mens Statnett vil halvere investeringene, dobler Energinet og Svenska kraftnät sine.
Men mer vindkraft kan sikre at regionen fortsatt blir attraktiv for den kraftkrevende industrien.
Men mindre fjernvarme kom fra elektrokjeler.
KLP går inn med 49 prosent i Songkjølen og Engerfjellet i Nord-Odal.
Ren Røros, TrønderEnergi, Equinor og Powel går sammen og lager en storskala testarena for ny energi- og klimateknologi og innovative energisystemer på Røros.
Regjeringen vil oppheve Stortingets vedtak.
Det er fullt mulig å drive et større nettselskap fra de ansattes hjemmekontorer. I Glitre Energi Nett er det bare driftssentralen der folk har møtt på jobben.
Til saksbehandling og tilsyn.
IFE har meldt saken til Økokrim.
Resultater fra et pågående forskningsprosjekt indikerer at Statnetts fugleavvisere kan fungere etter hensikten og bidra til færre konflikter med fugl for nettutbyggere.
Får ytterligere 300 millioner kroner.
Regjeringen foreslår å bevilge 23,8 millioner kroner til nytt nødaggregat til Trollstasjonen i Antarktis i revidert nasjonalbudsjett.
Regjeringen foreslår 150 millioner kroner til innfasing av lav- og nullutslippsløsninger for ferjer til fylkeskommunene.
Regjeringen foreslår i Revidert nasjonalbudsjett å videreføre støtten til Teknologisenteret for CO2-fangst på Mongstad (TCM). Bevilgningen foreslås økt med 50 millioner kroner.
– Korona-krisen har ikke ført til vesentlige enderinger i arbeidsdagen. Vi prøver å holde oss mest mulig for oss selv og følge smittevernrådene. Det har gått veldig greit så langt.
I regionale distribusjonsnett må DSO få driftsmessig og økonomisk ansvar for flaskehalshåndtering, ifølge ekspertgruppe.
Har ambisjon om å starte minst 20 prosjekter.
Mongstad Industripark er valgt som lokasjon for det som kan bli Norges første produksjonsanlegg for flytende hydrogen til det maritime markedet.